“Úgy csaltam, ahogy talán mások diétáznak”

Vendégposzt Hegedűs Bogitól, a 2015-ös Strandfigura Átváltozási Verseny egyik győztesétől

Bogi

Hogy honnan indultam? Kezdjük az elején. Stresszevő vagyok, ami az öt év egyetemmel párosítva veszélyes elegyet alkotott. Ha őszinte akarok lenni, ezen évek alatt chipsen, csokin és péksüteményen éltem. Ha ezt utóbb végiggondolom, pontosan azt ettem, amit most kizárok az életemből 🙂 Kettlebellről az interneten olvastam először, és onnan Gabihoz eljutni már gyerekjáték volt.

A versenyt már úgy kezdtem, hogy 7 hónapja kettlebelleztem, de a diétát, vagyis sokkal inkább az életmódváltást, a Strandfigura hozta meg.  A kettlebell az egyik legjobb sport, hihetetlen módon alakítja a testet, de jó eredményt csak a megfelelő étrenddel érhettem el.  A verseny előtt az első célomat kitűztem, ami 10 hét alatt 10 kg volt. Egy ilyen hosszú folyamat során fontos szerintem, hogy mindig kis célokat tűzzünk ki először, amik teljesíthetők, így mindig lesz sikerélmény, ahogy azt elértük.  Nem tagadom, voltak holtpontok, a legnehezebb mindig az volt, amikor hosszabb ideig stagnált a súlyom, de a versenyhelyzet és az, hogy bizonyítsak magamnak, illetve másoknak, mindig tovább tudott lendíteni ezeken a nehezebb helyzeteken. A legkeményebb egyértelműen a böjtnap volt, illetve a verseny első két hete, amikor a szervezetemnek még hiányoztak azok a szénhidrát-dús és zsírban tocsogó ételek, amiken eddig éltem. A második hét után észrevettem magamon a változást, szerintem eddig kell mindenkinek eljutnia, innentől már nincs megállás. Én minden héten készítettem fotót magamról, mert a nehéz pillanatokban visszanézni a folyamatot, látni, hogy változik az ember teste, nagyon motiváló tud lenni.  A verseny negyedik hetére olyan szinten leszoktam ezekről az ételekről, hogy már a csalónapon sem kívántam ezeket a „finomságokat”, és gyakorlatilag úgy csaltam, ahogy talán mások diétáznak: gyümölcsöt ettem minden mennyiségben. Azt, hogy nem csak túlélni, de együtt élni lehet ezzel a „diétával”, az bizonyítja a legjobban, hogy így egy év elteltével is így étkezem, egy életmóddá vált, és 34 kg fogyást eredményezett.

A verseny 10 hete után semmilyen nehézségbe nem ütköztem, egyszerűen folytattam azt, amit elkezdtem, csak edzettem és számolgattam a kalóriákat, amiket lassan már fejből meg tudtam határozni, a testem pedig meghálálta ezt és szépen lassan alakult. Az eddigi eredmény megtanított arra, hogy egy pillanatnyi öröm, amit például egy tábla csoki okoz, nem ér annyit, hogy letérjek arról az útról amin haladok, mert ez sokkal többet ad és adott nekem mint az a pár percnyi élvezet. Azóta kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb és boldogabb vagyok, mindezt úgy, hogy a megoldás végig a kezemben volt, csak az elhatározás hiányzott.

Ui.: „Senki se mondta, hogy könnyű lesz, ha az lenne, mindenki ezt csinálná” 🙂 Sok sikert és kitartást mindenkinek, aki még az út elején jár 🙂

Bogi

Comments are closed.