strong shoot

Természetesen minden ember más, de azért egy közös dolog mindenkiben megvan, aki hozzánk jár, ez pedig a “Nyolcvanasok klubja” szemlélet, avagy a hosszú távon (is) gondolkodás. Hisszük, hogy a rövid távú célok (pl. belefogyni a tavalyi fürdőruhába nyárra, jól kinézni az osztálytalálkozón, vagy felkészülni egy sportversenyre) fontosak, de soha nem lehetnek fontosabbak, mint az egészség és a jó fizikai állapot megőrzése  LEHETŐLEG AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT. A mai modern korra a társadalmi és tudományos fejlődés lehetővé tette, hogy akár több évtizeddel is tovább élhessünk, mint mondjuk 50-100 éve, de arról már nekünk kell tennünk, hogy ezt az “ajándékba kapott” plusz időt ne vesztegessük el. A sok ülés, a stressz, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt egyre korábban, sokszor már 30-40 éves korban kialakulnak krónikus civilizációs betegségek, és mi lesz még később? Csak egy testünk van, amiben lakhatunk, ha nem vigyázunk rá, könnyen lehet, hogy ezeket az év(tized)eket kórházban, öregek otthonában, ápolásra szorulva éljük le.  SOHA NEM KÉSŐ elkezdeni tenni ez ellen, de megelőzni természetesen sokkal egyszerűbb. Ha szerinted is fontos ez, olvass tovább, hátha rád is rád illik valamelyik leírás 🙂

1. Aki már majdhogynem lemondott magáról.
Évek óta mozgásszegény, javarészt kocsiban vagy íróasztalnál ülő, „görnyedő” életmódot él. Edzetlennek, gyengének, korától függetlenül is “öregnek”, elnyűttnek érzi magát.
Rossz a tartása, görbe a háta, sokszor fáj is. A térde sem bírja a lépcsőzést, a futásról már nem is beszélve. Egyébként is nehezen mozog, egyre több hétköznapi teendő válik nyűggé. Lehet, hogy sérülésekkel is bajlódik, talán túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy más civilizációs betegség is fenyegeti vagy sújtja.
Időnként elhatározta ugyan, hogy összekapja magát és néhány hétig el is járt sportolni, de vagy nem tudott lépést tartani a többiekkel, vagy sérülés, fájdalom akadályozta. Tudja, hogy nem jó irányba mennek így a dolgok, de úgy érzi, a tipikus fitnesz edzés nem neki való, másra, plusz segítségre lenne szüksége az induláshoz. Értékeli a személyre szabott megoldásokat, a minőségre törekvést, a körültekintést és a megkülönböztetett figyelmet.

2. Aki egyszerűen csak szeretne egészségesebb, fittebb, energikusabb lenni, jobban kinézni és jobban is érezni magát a bőrében.
Tömör, tónusos izmokat, úszógumimentes derekat szeretne, és a mindennapokban is használható erőt, hogy ne legyen gond felcipelni a heti bevásárlást a negyedikre, kiemelni a gyerekülést gyerekestül a hátsó ülésről, havat lapátolni télen vagy kirándulni nyáron.
Egészségtudatos, szívesen tanul a saját teste működéséről, nemcsak a hogyanok, a miértek is érdeklik.
Sok mindent kipróbált és eleget tapasztalt már ahhoz, hogy tudja, a látszólag könnyebb útnak mindig ára van, és nem is mindig oda vezet, ahová menni szeretnénk. Nem szórakozni jön, hajlandó megtenni a sikerért, amit kell – cserébe viszont elvárja, hogy erőfeszítéseinek meglegyen az eredménye .

3. Aki igazi „hardcore” teljesítményt akar.
Brutális erőt, agresszív robbanékonyságot, fizikai és mentális szívósságot, elnyűhetetlenséget, sérülésekkel szembeni ellenálló képességet. Mert olyan a munkája, ahol sokszor a testi erejére kell hagyatkoznia, vagy sportoló, aki elég ambíciózus ahhoz, hogy ki akarjon emelkedni a középmezőnyből, vagy egyszerűen csak szenvedélye a fizikai képességek fejlesztése és szeret azzal a tudattal járni-kelni a világban, hogy joggal sorolhatja magát az elithez. Nincs vesztegetni való ideje és energiája, egyszerű, célratörő, sallangmentes, bizonyítottan bevált megoldásokat keres.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy való-e ez neked, katt ide és olvass tovább 🙂

Bármelyik csoportba is tartozol, az elején kell kezdened. Mert tudod, többnyire nem a sürgős dolgok az igazán fontos dolgok… 😉

Következő kezdő csoport Tartás-és mozgásjavító torna