Ne legyél potenciális áldozat

(Importálva innen.)

Mennyire valószínű, hogy annyi ember közül pont téged támadnak meg az utcán?

Ebben a cikkben azt boncolgatják, mennyire árulkodó lehet sok szempontból már csupán az is, ahogyan végigmegyünk az utcán.

 

http://444.hu/2013/11/06/a-setalasabol-megmondhato-kibol-lehet-konnyen-aldozat/

 

Természetesen a nők, idősek eleve könnyebb célpontnak számítanak, de a legfontosabb tényező nem ez, hanem hogy HOGYAN MOZOGSZ!!

A kutatások ‘a mozgás jellegét hozták ki a legfontosabb olyan tényezőnek, ami befolyásolhatja egy támadó döntését, […] mennyire van szinkron a mozgásukban, vagy hogy mekkora energiára van szükségük a gyalogláshoz. […] Azok tűnnek könnyebb célpontnak, akik kevésbé koordináltan mozognak.”

Hát, ha ez tényleg így van, akkor levonhatjuk a merész következtetést, hogy ha a mi Bátorságsarkunkban kettlebellezel, az még a támadók kedvét is elveszi :))

Miért is logikus ez? Lássuk, mit ad nálunk az FMS-Z-Health-StrongFirst rendszerű edzés? Címszavakban jobb tartást, mozgásminőséget, koordinációt és több erőt.

Ha kilazítod a bekötött ízületeidet, szabadabb lesz a mozgásod; ha helyrehozod a törzsstabilitásodat és a koordinációdat, hatékonyabb lesz a járásod; ha erős vagy, erőt is sugárzol. Összességében magasabbnak (=nagyobbnak), erősebbnek és magabiztosabbnak tűnsz.

Ki a fene akarna megtámadni pont téged, mikor van annyi “könnyebb préda”, annyi gyengének látszó, görnyedten csoszogó vagy imbolygó más ember még az utcán…?? 🙂

Persze semmire nincs garancia, de van az a szép mondás, hogy nem a medvénél kell gyorsabbnak lenned, hogy megmenekülj, ha üldöz – hanem csak a másik embernél… 🙂

Comments are closed.