Körkérdés

Neked miért jó erősnek lenni?

(Importálva innen.)

Az Erő Iskolája vagyunk. Aki itt tanul (és ide értendők az oktatók is), annak ez annyira evidens, hogy nehéz elképzelni, hogy valaki másnak ez egyáltalán kérdés lehet.

http://apocalypsebarbell.blogspot.hu/2012/12/getting-bigger-deadlift.html

Pedig gyanítom, hogy oktatói közösségünkben a legidegesítőbb teljesen nyilvánvaló, de valahogy mégis nehezen megválaszolható kérdések ranglistáján a – szerintem egyébként verhetetlen – “De nem leszek én ettől túl izmos?” kérdés után stabilan a második helyen áll a “De minek legyek én erős?” (jellemzően megtoldva még azzal, hogy “mikor én csak lefogyni, jól kinézni, stb. akarok”).

És ugyanígy biztosan megkapják a tanítványaink is ezt kérdést ilyen-olyan formában a családban, a barátoktól, ismerősöktől.

“Minek edzel, nem is vagy kövér…” 

“Ugyan, nem vagy még elég erős?” 

“Gyúrnod kéne, az jobban meglátszana rajtad…”

“Minek kínozod magad, hálistennek nem kell kaszálnod vagy fát vágnod…”

Természetesen egy fél könyvtárnyi információt fel lehetne sorolni a legkülönbözőbb  egészségügyi, élettani, idegi, hormonális, mentális, lelki, szociális és egyéb területekről, hogy miért érdemes, sőt szükséges erősnek lenni. Csak sajnos ritkán veszi ki jól magát, ha egy gyanútlanul érdeklődő kívülálló könnyed beszélgetésbe bedobott ilyetén kérdésére lendületből ráborítunk egy fél könyvtárat.

Elpoénkodni könnyű, beszólni is – de érdemi, ugyanakkor rövid, elegáns, frappáns, nem sértő, gúnyos, lenéző vagy kioktató, de azért gondolatébresztő választ viszont nem is olyan egyszerű adni rá.

Hosszú válaszokban jó vagyok, még közepes, “egypercesekben” is, de ha rövid kéne, az gyakran kifog rajtam. Leggázabb mutatványom az volt, amikor hosszas zavartan bámulás után ezt bírtam kinyögni: “Öhhm… Hogyhogy minek??”

Te szoktál hasonló kérdést kapni? Mit mondasz olyankor?

(Majd elmondom én is az én mostani verziómat. De sajna nem olyan jó, mint amennyit agyalni szoktam rajta :D)

(Megjegyzések az eredeti bejegyzésnél és Facebookon is.)

Comments are closed.